Basevert for Leica

 

EIENDOM OG UTVIKLING

Vår faglige bredde med kunnskap fra forvaltningsloven og regulering til eiendomsutvikling, prosjekteringsledelse, byggeadministrasjon og til bygget står ferdig, gjør oss til et solid valg for dine behov.

 

Oppdatering av siden pågår, vi har erfaring fra alt som er nevnt nedenfor.

 

 

REGULERINGSPLANER

KARTARBEID / GRENSEPÅVISNING

FORVALTNING, DRIFT OG VEDLIKEHOLD AV EIENDOMMER

INVESTERINGSANALYSER

BRANNTEGNINGER

LANDMÅLING

TAKSERING

Vi har universitetsutdannelse innen taksering og bidrar med alt fra industri- og næringsbygg til småhus og fritidsboliger. Vi bidrar også i  brannskjønn.

 

Merk at vi følger Forbrukerrådets anbefaling om å holde avstand til eiendomsmegleren og har derfor ikke fast samarbeid med meglere slik mange takstmenn har. Mens Forbrukerrådet jobber for lovforbud mot meglers kontakt med takstmannen velger noen takstmenn å flytte inn i kontorfellesskap med megleren de lager tilstandsrapporter for.

 

Vi har gjennom mange år hjulpet kjøpere av eiendom til å rette reklamasjonskrav mot selgerne fordi boligsalgsrapporten skryter av eiendommen mens virkeligheten er at eiendommen har alvorlige avvik i teknisk stand, arealer, grenseforhold osv. Utbetalte erstatningsbeløp har til sammen blitt på mange millioner kroner.

 

Selger av eiendom oppdager ofte først når det er feil i boligsalgsrapporten at det man trodde var kjøp av en samlet ytelse av megling og tilstandsrapport viser seg å være to uavhengige ytelser hvor megleren trekker seg tilbake og henviser selger, takstmann og kjøper til å krangle med hverandre. Det er i praksis alltid slik.

BOLIG KAN SELGES MED FEIL

 

Kjøper kan selv bli sittende med ansvaret for feil og mangler dersom man ikke følger opp egen undersøkelsesplikt. Spesielt gjelder dette når det er antydet feil, men uten nærmere presisering. Da har kjøper fått indirekte oppfordring til å sjekke nærmere og kan pådra seg ansvar dersom man ikke gjør noe.

 

Svake bolig- eller tilstandsrapporter kombinert med "solgt som den er” – klausuler forsterker kjøperens problemer. Det hevdes ofte at 50 % av nye boliger har feil, men dette er misvisende. Det korrekte er at 100 % av nye boliger har feil, men med varierende avviksgrad. Mange nye hus må utbedres for hundretusener, noe som tilsier at kjøperne av brukte boliger bør være enda mer på vakt.

 

Mange selgere tror at de har kjøpt en tilstands- / boligsalgsrapport av megler, men finner senere ut at de har betalt rapporter direkte til takstmannen. Ved reklamasjon henviser da megleren kjøper, selger og takstmann til å krangle med hverandre.

 

Vi kan hjelpe deg med bolighandel – ta kontakt for en uforbindtlig samtale!

 

 

Hos oss får du effektiv kombinasjon av reguleringsarbeid og landmåling uten ekstra personell involvert!

 

Dette gir bedre planer i tillegg til at man sparer både tid og penger.

 

KONTAKT EGERSUND

 

 

Telefon:   51 49 11 00

Mobil:      90.11 13 13

 

E-mail: jarle.skadberg@skadberg.no

 

Arenessmauet 11A

4370 EGERSUND

 

 

 

KONTAKT OSLO

 

 

Mobil:    45.00 12 12

Mobil:    90.11 13 13

 

E-mail: thomas@skadberg.no

             jarle.skadberg@skadberg.no

 

Holbergs plass 4

0166 OSLO

 

KONTAKT STAVANGER

 

 

Mobil:      90.11 13 13

 

 

E-mail: jarle.skadberg@skadberg.no

 

Strandkaien 61

4005 Stavanger

 

 

(c) Alle bilder er tatt av og tilhører Jarle E.R. Skadberg AS.